22 Temmuz 2009 Çarşamba

Kırıntı / Piece

Kırıntı(Arinsu Arslan Kısa Filmi)



...siz hiç aç kaldınız mı?

İşte bu kısa filmde bunu tadacaksınız. Arinsu Arslan hazırlayıp yönettiği bu kısa filmi, insanların amaçlarının dışında da kullandığı asosyalleşme yeri haline getirilen Facebook'ta kendi yakın bir tanıdığımın sayesinde izledim. Açlığın ne olduğunu bilen biri olarak, filmin ilk karelerini izlediğimde, ondaki vuruculuk, sarsıcı ve yüreğinin bam telini çekip kopartan o sahneleri izlerken, gözleriniz nemlenecektir.

Bir çocuğun o saflığıyla, kirlenmemiş yüreğiyle içerisinde bulunduğu durumu bahane etmeden, diğerini kurtarma hissi ile gerçekleştiridiği eylemi bu kısa filmde izlediğinizde derinden kendinizi, yaşadığınız koşulları, yaşatılan koşulları sorgulayacaksınız.

Sorgulamadığınız takdirde, size tek diyeceğim:

Sizler; yağlı kıçlarınızı büyütüp, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla ilerleyenlerdensiniz. Diyarbakır' da çamur içerisindeki insanların, üzerine bağış adı altında aynı hayvanlara yem atar gibi, bağış kumanyelerini atanların ve onlara muhtaciyetinden dolayı alanların insan olduğunu unutanlardansınız. Ayrıca sizler, Somali' de açlıktan dolayı insanların hırsızlıkla, Ortaçağda' ki korsanlığa yeniden başvurmalarının ne kadar acı birşey olduğunu anlayamayanlardansınız diyorum. Bunu bu faşist, kaba ve dikte eder üslupla söylediğim içinde sizlerden özür dilemiyorum.

Fakat, böyle olmayan ve çocukların yaşayabileceği bir dünya bırakma derdinde olanlardan , onlar için bunun savaşını veren insanlardan, ötekilerinde olduğunu bilip, bu bilinçle yaşayıp mücadeleye katılanlardan, yarınların miras olduğunu bilip, asıl sahiplerine yaşayabilecekleri bir dünya bırakma gayretinde ve uğraşısında olanlardan "Özür Dilerim".

LiberterKedi

Hiç yorum yok: