27 Haziran 2008 Cuma

Huzun ve Mutluluk Iliskisi

Huzun iki bahce arasinda, yer alan bir nehirin ortasinda mevcut.

Ayak diremeye kimsenin cesaret edemedigi o nehirin icerisinde ki akintinin goturdukleri, getirdikleri ve muhafaza ettiklerinin olcusuzlugu ile urkekligim sende ey sevgili dunya.

Korkularinin bictigi cezalarinin mahkumiyeti ile, korkakca etrafina dil suren kene gibi insanlar. Nasilda etrafi dilleri ile bulandiriyorlar? Sikismis kumlarin burundukleri form olan, cam gibi kisiliklerin sonu, nasil oluyor da bu kadar populerlesmeye uygun bir hale erisebiliyor saskinlik verici.

Ay-lak-aklanmalarinizin gerceklestigi, gokkusagimin altindan size her yagmur damlalarinin intihari sonrasinda aci bir tebessum ile bakiyorum. Cikar duskunlugunu savunan sancili beyinleriniz ile tutkunu oldugunuz bu garip yapaylik ile daha ne kadar ilerleyebileceksiniz demiyecegim. Cunku bir guruhun temsilcilerisiniz siz. Cekirdek bir yapinin meyveleri, ilk olgunlasmis urunlersiniz yaptiklariniz ve yapacaklariniz ile.

Olumun bictigi en guzel gercek bir daha sizin icin tekrarlanmayacak olusudur. Bilginizin yitikligini savunacaginiza biraz savasinda kendiniz ile sisinmeyerek, bildikleriniz ile yetinmemeyi ogrenin. Ve savasin bilginin elcileri olabilmek icin. Eger bunu gerceklestirebilirseniz. Iste o zaman huzunun bahcelerini senlendirip, nehrin goturduklerini mutlulugun tohumlari haline getirebilir, ve dunyanin en derin denizlerine, en heybetli daglarinin yamaclarina tasiyabileceksinizdir mutluluklarinizi. Ve bu ancak cikarlarinizdan siyrildiginizda fikirlerinizi olanakli hale gelecektir.

Mutluluk paylasildikca guzeldir.

LiberterKedi

Hiç yorum yok: