7 Temmuz 2008 Pazartesi

Geleceği İfşa Edilmiş Çocuk

Çocukların geleceklerine tecavüz etmemi isteyerek benden sabahları kısaltmamı, güneşin doğmasını engellememi istiyorsun. Arıların polenleri dört bir yana dağıtmasını önlemem için birşeyler yapmamı istiyorsun. Neden?

İşte buna bağlı olarak tek yapacağımdır ki "hayallerini yak,hayatı yaşanamaz bir hale getirebilmek adına, yaptıkların için bu iğrenç güdülerini bir kenara bırak" yaşamdan uzak, yaşamına dair olan bu güdüleri...

Güç aşıklarının kasıkları arasında sıkıştırdığı meni, toprağa verilmiş, tohumları yeşermiş ve dünyanın dört bir yanında hakim olan bu yönetim çılgınlığını kabul etme yarasalığı ile. Herkes kendi esinti sesisini duyurmaya çalışıyor. Kölelik içerisinde, bir yarasa gibi.

En edebi küfürlerden yoksun artık yazılar, sıradan ve dingin olan aşklar, tecavüzlerin tohumlandırdığı bu sapkın latent kişilikler nasıl da boşluklarda çığırtkanlık yapıyor umarsızca.

Düşünme, düşünebilme yetisi elinden alınmış toplumların düştüğü bu sanrı ile gelecek endişesi taşıyanlar, herşeyi bir kenara bırakmış, içinde bulundukları bu kaotik durumu düzeltebilmek adına sürekli hayalleri ile bugünlerini ısıtıyorlar.

Yuvasından fırlatılmış, uçmayı yeni öğrenen serçe bile yere yaklaştıkça gördüklerine bağlı olarak özgürlüğüne kanat çırpıyor. O ince, narin, adeta bir şaheser gibi olan kanatları ile semaya doğru. Bu kadar -bilmişin arasında, bu kadar duyarsızın arasında, böyle beterin beteri var - diyen sorumsuzun arasından sıyrılmak için hayallerini yüklenerek absürdü yenmeye doğru yol alıyor hayalleri ile. Tıpkı geleceğine tecavüz edilmiş bir çocuk gibi...

2 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Gayet iyi noktalara değinmişsiniz. Yazılarınızın takpçisiyim artık.