19 Eylül 2007 Çarşamba

Toplumsal Bir İz-misiniz,Yoksa Toplum-siz misiniz

Siz "Toplumsal Bir -iz- misiniz, Yoksa Toplum-siz misiniz"?

İnsanın insanı sömürmesi ve tahhaküm etmesinin sona erdirilmesi mümkünmüdür, bunu hiç düşündünüz mü yaşamınızda? Yani özel mülkiyetin kapitalizmin ve hükümetin yok edilmesi ile ortaya çıkan durum bir kaos mu teşkil eder.Yoksa içinde yaşadığımız durumu olduğu gibi kabullenmek mi gerekir? Nesiniz siz acaba "toplumda". Siyasi, ekonomik veya toplumsal hiyerarşilerin olmadığı bir toplumun içerisinde toplumun siz olmasını istemek neden bu kadar katlanılmaz gelir insanlarA acaba hiç irdeliyormusunuz sabah kalktığınız da yada akşam yattığınız da? Ve sizce özgürlük ve eşitlik denilen bu iki olgunun hiyerarşisi sağlanmadığı takdirde varmıdır ideal bir düzen. Ve bu duzen içerisinde yaşadığınız toplumsallık ta nedir sizin varoluş maksadınız?

Eşitlik olmadan hürriyet vaadi ile, sadece aslında güçlü olan için hürriyet getirenlerin bulunduğu bir sistemin dinamiği olmaktan sıyrılabilirmizsiniz. Hürriyet olmadan eşitlik vardır diye savunanların vaadi ise imkansızdır ve aslında köleliğin gerekçelendirmesidir, sadece ilerici bir görünüş kisvesi altında fakat görebilene değil mi?

Toplumun ortak mülkiyetinde olan fikirsel bir -izm- var mıdır litaratüründe acaba dünya siyası çarkının?

Hiç sanmıyorum. Tek amaçlarıdır bunların "Toplumun Ortak Mülkiyetinde Olamayan Fikirlerin Oluşturduğu -İzm- Ler" ile sizlerin bir iz olarak gelmesi dünya ya. Ve dünya üzerinde toplumsal bir iz olarak, sizlerin hüküm sürmesini istemeleridir ki, sürekli başka iktidarlar ile sizleri yönetmeye çalışmaları bunun göstergesidir.

Sıyrılmak ve "Toplum Siz Mi" olmak istiyorsunuz. O zaman gönüllü ilişkiler kur karşılıksız ve çıkardan uzak, karar alma süreçlerine eşitlikçi katılım sağla ve herkese değer ver, yönetme gibi ilkel bir güdüden uzaklaşarak, karşılıklı yardımlaşmayı hayatında görev bil ve benimse bundan sonra ve tüm tahakküm biçimlerine ilişkin söylemleri sil ve kulaklarını tıka bundan sonra....

İşte o zaman sen "Toplumsal Bir İz-Değil,Toplum Sen Olacaksın!" ezilen insanların hakları için ayağa kalkmalarını o zaman öğretebileceksin onlara unutma!

Hiç yorum yok: