10 Temmuz 2008 Perşembe

Asimile Edilmiş Suskun Çığlıklar

Bağırma!

Anırma!

Bağımsızlığını savunma!

Artık yok bağımsızlık!

Savaşların bu kadar hat safhada, soğukça yapıldığı dönemler olan günümüzde insanlar arasındaki düşmanlıklarda sinsice oluyor. Tarihin parşömenlerinde yazılanlara binayen, eski düşmanlar bile daha mertmiş, şimdi ki dost görünümündeki hainlerden.

Cesaret ve mücadelenin tek başına yeteceği anların artık kaybolup, hainliğin, dedikodunun, yalanların ve gerçekten uzak olanın kazandığını görüyorsun çevrene baktığında bugün. Artık çocukların elinde tabanca var Afrika' da, Avrupa' da, Asya' da ve Amerika' nın arka bahçelerinde, daha nicesinde... Bunun menşei ne diye soranların ya da soramayanların gördüğü veya göremediği, artık onlar ya kendi özgürlüklerini sahip oldukları yarınlarda daimi kılmak için minik elleri ile mücadele ediyor. Veya onlara verilen sentetikler ile uyuşan beyinleri ile onların yarınlarını çalan bok kafalı, şişman ve koca kaseli patronlara hizmet ediyorlar, onların maşaları aracılığı ile...

Utanma!

Tartışma!

Atışma!

Nasıl deme!

Mahçup bir şekilde durma!

Asıl suçlu sen değilsin!

Bizleriz asıl suçlu, düşünemeyen, üretmeyen, çıkarımlar yapamayan, özeleştiri yapamayan, bilgisi ile şişinip duran, genellemelerden kaçınmayan, insanların güvenlerini çalan ama onları yüzüsütü bırakmayı çok iyi başaran bizleriz. Hainiz ki sizden aldığımız dünümüzü, bizlerin olan yarınlarımıza taşırken düşünemediğinizi, korkularınızı ve cezalarınızı da itiraz etmeden kabullendik. Sizleri uyarmadık dünümüzde gözünüzden kaçanları gösteremeyerek, özgürleşmeyi sürekli toplumun dinamiği içerisinde gerçekleşmesi ile mümkün kılınabileceğine inandık. İnandık ve inandırıldık, kandırıldık ve sorgulamadık yaşamı, sesiz bir fırtına yaklaşırken, bugünde götürceklerine göz yumduk ve yitirmek için bugün bizler, sizlerin eksikliklerini tamamlayamadığınız puzzle parçalarını yerlerine iyice oturtamadığımız ve yanlış yerleştirilmiş parçaların oluşturduğu o düzgünsüzlük dalgasını kendimize, kendimiz empoze ettik.

Ve günümüze düşen, dünün dalgalanmalarının bu kadar şiddetli hissedilmesine kendimiz sebebiyet verdik baba.

Baba bugün çocukların ellerinde silahlar var, Sentetikler ile uyuşturulmuş çocuklar, yarınları çalınmış, özgürlükleri onlar için bir ütopya haline dönüşmüş çocuklar onlar baba. Utanma utanacak bizleriz, düşünemedik sizlerin eksiklikleriniz nedir diye, babadan olanın oğlunda çıkacağını çözemedik, görmezden geldik ve bugün kaybettik. Kendi kendimize empoze ettiğimiz yanlışlar ile gerçekleri asimile ettik ellerimizle.

Asimile edilmiş yaşamaların suskunluğudur umut etmemek, yıkılmış yarınların tek inancıdır mücadele utanma!

LiberterKedi

Hiç yorum yok: