20 Eylül 2008 Cumartesi

Gizli Haz


Tüm aşklarda gizli olan,
gizemli bir beraberliktir.
Olamadığın anların sana verdiği
acıya katlanmandır.
Yasak meyveyi bilerek yemek,

dayanılmaz busesinde
zehirlenmektir onun.

İşte yasak aşk böyle bişey...

Kaburgadan var olma safsatasının, gökten indirileni yerde balçık ile sıvanarak ironik bir biçimde savunulması mıdır...

doğru etik olan, nedir?

(...)

...yazarken ellerinin titremesi, kalbinin damarlarına sımsıcak kanı pompalamasıyla onu arzulamandır. Ellerin onda, gövden başka bir yerde. Bağlanmaman gerekir, onun hayallerine iyice sokulup, dudaklarında nefes almak istesende, farklı bir hayat damarın olmasını istesende, iç hesaplaşmalarının diyetini gidermelisin önce.

Acıtmak kolayı. İradesinin güdümünde olan eşşeklik ediyordur belki de. İrade otonomisi hislerin aynısıdır. Gönlünde yer alan titreşimlerin onunla konuşmalarında, sende bıraktığı haz ise sana özel.

En güzel olanı yasak platonikliktir.

Karşılayamama...

İçinde çevirmek için aldığın onca bozukluklardan hayallerimi kullanamayışının maksadını kendin bile bilmemelisin. Çıplaklık; kölelik ise, öpüşmek senin ona tapınmandır. Tapınmak istemen fakat inançlarının tabulaşmaya karşılığı ile düştüğün kuyunun belli olmayan huyu git gide silikleştiriyor.

Zaman geçiyor ve hata duygusu yalnızlıklarında sana sorgulamalar yapmanı fısıldıyor. Gönlünü gıdıklıyor, onu gömerken illegal bir iş yaptığını bildiğin halde neden içerisinde yer alıyorsun bilemiyorsun.

Gizemli, isli bir birlektilik.

Yasağı yoksunluklarından çıkarımların ile belirlediğin doğru ve yanlışların. Hangisidir acaba gizli aşklarda kabul edilebilir. Yorumsuz bırakılan kelimelerin acısı ile nehir kenarında bir çok defa öldürdüğün duygularını. Daha ne kadar göz ardı edecesin?

...bu yasak aşkta merak ediyorum

LiberterKedi

2 yorum:

My little Montenegro dedi ki...

Gizlisi saklısı mı,platonik olanı mı ben bilmem ama en derinde kalan, hep anımsanan kalbinde ve beyninde tamamlayamadığındır...Bitmeyen yarım kalandır...İster platonik olsun, isterse gerçek yaşanmış olsun sen kapatamayınca o sayfayı bitiremeyince acısıda hazzıda taptaze kalıyor. Unuttum sanıyorsun ya aslında güzel aldanıyorsun...Aşkın iz bırakanı tamamlanamayanı ....

Unknown dedi ki...

Aslında boşluklarımıza genel kaynaklık edende, bu tamamlanamayan yaşantılarımızın verdiği eksikliklerdir. Birey bu noktadan sonra gizli kalmışlarını ortaya çıkarıyor iler ki yaşantılarında belkide değil mi sn agnus dei.