30 Ekim 2008 Perşembe

Beyaz Atlı P..sler

Her durum kendinde çoğalır.

Her P...s ise bir başkasının umudunu köreltir.

İşte bu yüzdendir ki özgürlük çok farklı bir olgudur. İnsanlar temelinde anlaşıldığı gibi değil, anlaşılamadığı ölçüde algılanmaya itilir. Bu yüzden birinin özgürlüğünün sınırında, diğerinin özgürlüğü başlar söylemi; tamamen sınıf farkına düşkünlerin sanrısıdır. Çünkü gerçek asla bu kadar sığ değildir.

Özgürlük bireyin düşüncesi ile hep mevcuttur. Gerçek ise işte bunun sembolik halidir. Kişinin tecrübe, algı, anlatabilmesi ve bireysel düşüncesine bağlı olarak kategorize edilebilinir. Bu yüzden, bunu başarmanın tek yolu sözcükler ve kelimelerdir. Eğer birey sözcükler ve kelimelerle bireysel serbestliğini elde edip, sözcükler ve kelimelerle dünyayı değiştirebiliyorsa. İşte o zaman:


Beyaz atlı p...sler iktidara geçemeyeceklerdir.



Özgürlükçü dört ayaklıdan sevgiler...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Özgürlük oldukça sihirli bir kelime,tamamen kuşatılmış günümüz insanının özgürlüğün anlamını kavraması oldukça güç.
Şuraya kadar ya da buraya kadar gibi cümleler zaten onu anlamsızlaştırmakta ve önüne aşılması güç setler çekmektedir.İdeolojilerin de onu sınırladığını düşünüyorum.Özgürlüğe giden yolun bir haritası yok ne yazık ki,haritası olmadığı gibi gerçek anlamını da bilen yok.Sadece onu ararken yapacağınız eylemlerin içinde bulabilirsiniz özgürlüğü.
Yaşama ve insanlara biraz yukardan bakmayı başardığınızda bu yolun başlangıcına adım atmış oluyorsunuz bence.Bu yukarıya çıkışın bedelini ödemeye hazır hale gelmek zaten en zor kısmı.Günümüz insanı bedel ödemeyi biliyor mu?

Unknown dedi ki...

Yorum için teşekkürler sn adsız.

Yazınızın temelinde savunduğunuz özgürlük fikri ile insanları ezme mantığı süreğen olacaksa,bu beni dehşete düşürür.

İnsanları, yaşamı anlamak için bu çemberden ne çok ayrılacaksınız, ne de fazlasıyla içerisine nüfuz edeceksiniz.

Özgür olmak zaten düşünce de mevcuttur. Düşüncede ki özgürlük yasaklanamaz. Dildeki yasaklanır. Bu yüzden de yazıda vurgulanmak istenenen son satırlarda sözcükler ve kelimeler ekseninde diyerek betimlenmiştir.

Saygılar yorum için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Korkuyu yendiğinizde ölümü de alt etmiş olursunuz,korkuyu yaratanları da.
Kaybedeceğinizi bile bile insan kalma adına yapmanızı gerekeni yaparsınız,sonu hüsran olsa bile.
Sayın liberterkedi;yaşama ve insanlara tepeden bakmaktan kastım onları ezmek değildir.Buraya biraz açıklık getirelim.Kişinin yaşam içinde aldıklarının toplamı onu düşünsel ve eylemsel olarak diğer insanların üzerine çıkarır,onlardan ayrı ya da farklı kılmaz.Biraz romantizm var benim söylediklerimde,umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Dostça