7 Eylül 2007 Cuma

Kingdom Of Heaven



    * 1. Burning The Past
    * 2. Crusaders
    * 3. Swordplay
    * 4. New World, A
    * 5. To Jerusalem
    * 6. Sibylla
    * 7. Ibelin
    * 8. Rise A Knight
    * 9. King, The
    * 10. Battle Of Kerak
    * 11. Terms
    * 12. Better Man
    * 13. Coronation
    * 14. Understanding, An
    * 15. Wall Breached
    * 16. Pilgrim Road, The
    * 17. Saladin
    * 18. Path To Heaven
    * 19. Light Of Life (Ibelin Reprise)


Film Ve Müzikleri Hakkında

Ridley Scott'un yönetmenliğini üstlendiği, ülkemizde de dünya ile aynı anda gösterime giren ve büyük ses getiren 140 milyon dolarlık bütçeli ''Kingdom of Heaven'' Cennet Krallığı filminin soundtrack albümü SONY BMG tarafından çıkarılmıştır. Başrollerini Orlando Bloom, Eva Green, Jeremy Irons, Liam Neeson' un paylaştığı filmin soundtrack albümünün kompozitörlüğünü ise;''Harry Gregson Williams'' (Shrek 1-2, Spy Game, Sinbad: Legend of the Seven Seas, Man on Fire) üstleniyor.

12. yüzyılda şövalyeliğe yükselen bir demircinin Haçlı Savaşları sırasında Kudüs'ü kurtarmak için giriştiği mücadelenin anlatıldığı film, Selahattin Eyyubi dönemini de kapsıyor. Hıristiyan, Yahudi ve Müslüman halkların Kudüs'ü kendi egemenliklerine almak için yaptığı savaşları beyazperdeye yansıtan filmin,özellikle Hıristiyan dünyasında nasıl karşılanacağı şimdiden merak konusu. Müslüman dünyasını daha "uygar ve gelişmiş", Haçlı dünyasını ise"vahşi ve barbar" olarak yorumlayan filmin, Batı dünyasında bir tartışmaya yol açması bekleniyor. Filmde Hıristiyanlar "savaş yanlısı" ve "işgalci" gibi yansıtılırken, Selahattin Eyyubi'nin ise Kudüs'e barışı getirdiği işleniyor. Senarist William Monahan'ın ünlü yazar Amin Malouf'un "Arapların Gözüyle Haçlı Seferleri (1096-1291)" adlı kitabından ilham aldığı filme Yahudi, Hıristiyan ve Müslümanların kardeşçe yaşadığı bir kenti anımsatması için "Cennet Krallığı" adı verilmiş.

Albümün en önemli özelliği ise, ilk kez bir Hollywood filmine müzik yapan,ülkemizin sevilen gruplarından Kardeş Türkülerin bestelerinin de bu albümde yeralması. Kendi albümlerinin yanı sıra, ''Vizontele'' ve ''Vizontele Tuuba'' filmlerine yaptıkları müzikler ile dikkat çeken, özgün tarzları ve renkli müzikleriyle kısa sürede kendilerinden söz ettiren Kardeş Türküler, bu filmin müziklerini yaparken İngiliz, Henri Levis ile birlikte çalıştı. Filmin büyük bir çoğunluğu Kudüs ve Ortadoğu'da geçtiği için,bu topraklara ait bir müziğe yer vermek isteyen yapımcılar, filmin bu bölümlerinde Kürtçe doğaçlama ezgiler seslendirmesi için Kardeş Türküler ile çalışmayı tercih etti.

Hiç yorum yok: