1 Eylül 2008 Pazartesi

Protesto

Bu tipte egemen olduğumuz dünya' nın yaşanmaz hale gelmemesi adına bu afişte dillendirilmek istenen baskı, şiddet, zulüm, fiziksel darbelere ve egosunu tatmin etmek isteyen her ezik aşağılık hem cinslerimi protesto ediyorum.

Ve unutmayın:

Kelebek beyinliler; kavga ile şiddetle yönetir kendini, etrafındakileri. Çizgisiz defterlere benzeyen beyinlerinde hiçbirşey bir yerde duramaz. Çünkü günlük yaşarlar. Bu yüzden şiddete maruz kalan kadınlarımıza şiddet, baskı, zorla kabullendirme sürekli hüküm sürmeyecektir. Bu kelebek beyinlerin, anlık yaşayabilecek baskılı boş düşüncelerinin ölmeye mahkum oluşundan dolayı...



6 yorum:

ilham perisi dedi ki...

Liberter bunların beyinlerine kelebek beyin dersek iltifat olur,Kıt beyin demek gerek..Eksik beyin demek gerek..İğrendiriyor beni ama neye yarar ..:(

Unknown dedi ki...

Kelebeklerin narin yapısını biliyorum sevgili ilham perisi. Bir ironi sadece benzetmede ki kullanım çok haklısın.

Bu aslında bir öz eleştiridir. Benim açımdan gördüğüm ve değiştirilmesi için bence çaba sarfetmemiz gereken bir unsur.

Git gide dejenere olan çekirdek aile yapısı, bu gibi iğrenç insan psikolojisinin karanlık yönleri yüzünden bataklığa geldi. Bunun önüne ise insanların bilinçlenmesi, aydınlatılması ve okuması ile önüne geçebiliriz ilk etapta.

Dostlukla...

ilham perisi dedi ki...

Aslında birçok erkek içindeki öfkeyi ,dışarıya kusamadıklarını evdeki savunmasız kadınına ya da çocuğuna kusuyor..Yani güç meselesi .Gücü patronuna yada v.s yetmiyor..Kendisinden güçsüz olanı ezmeye yitiyor bu durum onu..Hani halk arasında kötek hayvana yakışır derler bu sözüde kabul etmiyorum.Dayak ne hayvana ne insana yakışır..

Bu çok üzücü bir o kadarda toplumu sarmış bir konu..Bunun dışında yani kadın erkek dışında yanında çalıştırdığı işçisini döven ahmaklar var..yani bu öyle ahtapotlaşmış bir konu ki..Toplumun her kesiminde var da var...En yaygın olanıda evli çiftler arasında ki şiddet ..

Çok su götürürü,konuş konuş bitmez..
İyi günler dilerim ..

Unknown dedi ki...

Doğru bu güç meselesi, ego tatmini, kişilik bozukluğu diye köklendirilebilinir.

Ama bunu kesmenin mümkün olan yollarını kuşaklara aktarmalıyız.

Ben teşekkür ederim vakit ayırıp okuduğun için peri. Kalemin daim olsun.

Doğançay dedi ki...

Selam Liberterkedi.Ortalarda yoktun;meğer buralardaymışsın!
Artık ara sıra takılırım.
Sevgiler.
Doğançay

Unknown dedi ki...

Sevgiler Doğançay hocam.