8 Ağustos 2009 Cumartesi

Unutma....


Siz okumanın özelleştirilmesine, neden karşı değilsiniz!

...bu gün devlet üniversitelerinden alınan har(a)çlar hat safhada. Çeşitli alanlarda bunu dile getiren gençler ise 4&5 kişi oluyor. Yada kitlesel eylemlere sadece belirli ideolojik çatı altında olan, topluluklar katılıyor. İtiraz etmek bireyin en doğal hakkı iken, insanın buna karşı çıkmaması...karşısındakinin daha fazla, bunun gibi eylemlere gitmesine sebep oluyor. İşlenen suçun işlenmeye devam etmesi olayında, suçlu kadar kurbanında suçu olduğu aşikardır. Neden mi?

Olayların süreçlerde devam etmesidir bunun göstergesi...

Üniversitelerin kene haline getirilip, eğitim yuvasından çok ticarethanelere dönmesi, bilimselliğe katkı yapmak için gerçekleştirilmiş eylemlerden uzaktır. Bu sadece eğitimin ticaret metası olarak görülmesinden ötürüdür. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Çünkü eğitim bir ulus için kalsiyumdur. Ayrıca toplumu oluşturan bir bireyin, kendini geliştirmesi için gerekli olan en değerli kimyasal madde gibidir...Mecazi olarak bu anlatımla, kalsiyumu olmayan toplumlar, gelişimini tamamlayamaz. Ve kırılmaya mecburdur...

Para bulamadığı için üniversiteye gidemeyen onca genç varken, bu engeli borç-harç aşan insanlar bu har(a)ç paralarını nasıl ödesin?

Düşünmemek gerekiyor, itiraz etmek ve eğitim hakkının toplumlar için en gerekli/şart unsur olduğunun bilincine varılması lazım. Bunun gerçekleştirilmesi ise daha fazla zaman almamalı. Bunu bilipte yapmayanların kulaklarına, haykırılması için kitleler biran önce uyandırılmalıdır!

Unutmayın,

Eğitim bir toplumun gelişmesinde gerekli olan kalsiyumdur....

Hiç yorum yok: